Ekonomi

Dolar/TL’nin 27 seviyesinin altındaki bant hareketi devam edebilir.

Dolar/Türk Lirası: Dün ABD’de İmalat Sanayi Satın Alma Yöneticileri Endeksi(PMI) Temmuz ayında aylık 2,7 puan artarak piyasa beklentilerini aşarak 49’a yükseldi.

Hizmet sektörü PMI ise bir önceki aya göre 2 puan azalarak 52,4 puan oldu. Fiyatlandırma tarafında, diğer para birimlerinde devam eden zayıflık ile birlikte, dolar endeksi(DXY) %0,3 yükseldi.

Bu sabah Çin’in emlak sektörü başta olmak üzere ekonomiyi desteklemeye yönelik açıklamaları risk iştahını destekliyor. Yuan değer kazanırken dolar geri çekiliyor. EM para birimleri de pozitif bölgede hareket ediyor.

Yurt içinde TCMB kantitatif sıkılaştırma kararları TL’nin TL’ye destek olabileceğini düşünüyoruz. Bu bağlamda dolar/TL, 27 seviyesinin altındaki bant hareketini sürdürebilir.

Avro dolar: Dolara olan talep ve son bilgiler ışığında AMBEUR/USD paritesi, 2019’dan güvercin benzeri açıklamalarla haftayı %0,9 düşüşle 1,1124 seviyesinden kapattı.

Bu sabah yoğun bir hafta olacak Almanya PMI‘lerin beklentilerin altında kalması parite üzerinde baskı oluşturuyor.

ECB’nin bu toplantıda 25 baz puan artması beklense de son veriler önümüzdeki toplantıların biraz daha güvercin olabileceğine işaret ediyor. Bu bağlamda paritedeki fiyatlamaya baktığımızda kısa vadede 1.1140 direncinin altında kaldığı sürece 1.1020’de kalabilecek olan EUR/USD paritesinde baskı olabilir.

Ons Altın/Dolar: Dolardaki yükselişe rağmen yakın takviye seviyelerinin üzerinde kalmaya çalışan pahalı maden 1.955/50 takviye bölgesi olarak görülebilir. Bu sabah Çin’den gelen haberler risk iştahını destekliyor ve doları bir ölçüde baskılıyor. Bu kapsamda ons altın , bu abutment alanının üzerinde kalabilir. Aksi takdirde, 1.935 ana dayanak konumunda.

Öte yandan 1.968 yakın direncinin üzerinde 1.984 ön plana çıkabilir.

Kaynak: Ziraat Yatırım

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu