Haber

Kılıçdaroğlu ve Davutoğlu, Gelecek Partisi’nin “Elçiler için İftar Programı”na katıldı

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Avrupa Birliği’nin yeni bir fasıl açmasını bile beklemeden tüm kuralları kendi ülkemizde uygulamak istiyoruz.” söz konusu.

Kılıçdaroğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi’nin düzenlediği “Elçiler için İftar Programı”na katıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada, zor şartları akılcı politikalarla aşmak istediklerini belirterek, 6 liderin öne çıkmasının büyük ölçüde demokrasi özleminden kaynaklandığını söyledi.

Demokrasinin değerine işaret eden Kılıçdaroğlu, aynı amaç için birçok farklı siyasi kulvarın ortasında olduklarını vurguladı.

Kılıçdaroğlu, işbirliklerinin Türkiye’nin yeniden inşası için bir sürece öncülük edeceğini ve her alanda yapısal dönüşüme ihtiyaç olduğunu belirterek, devlette liyakatin sağlanmasının demokrasilerin temel kuralı olduğuna dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu, demokratik kurallar içinde bir seçim ve iktidar değişikliği ile yeni bir atak yaparak akılcı ve bilimsel yeni bir süreci başlatmak istediklerini söyledi.

Laik, demokratik ve hukukun üstünlüğünün herkesin inanç ve görüşüne saygı duymanın temel kuralları olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, tüm komşularıyla iyi ilişkiler kurmak istediklerini belirtti.

Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin bulunduğu coğrafyanın zorlu olduğunu belirterek, “Biz de biliyoruz ki coğrafyamız bize huzur veren değil, acılarımızı dindiren bir coğrafyadır.” söz konusu.

“Asıl hedefimiz Avrupa Birliği’ne üyelik”

Kılıçdaroğlu, Suriye’de yaşanan acıların Türkiye’yi milyonlarca mülteci ve sığınmacının korunduğu bir ülke konumuna getirdiğini belirterek, şöyle devam etti:

“Biz çok ağır bir yük taşıyoruz. Ama bu ağır yükü nereye kadar taşıyacağız? Suriye’de barış istiyoruz. Mülteci olarak ülkemize sığınan Suriyeli kardeşlerimizin kendi ülkelerinde huzur içinde yaşamalarını istiyoruz. Bunun yol ve yöntemlerini bulmak ve birlikte hareket etmek işte budur, bunu sadece biz değil, uluslararası kuruluşlar da temel bir konu olarak gündemlerinde tutmalıdır.O zaman dış politikanın sorun çözücü yönünü de görürüz.

Temel amacımız Avrupa Birliği üyesi olmaktır. Elbette uygar dünyanın bir parçası olmak istiyoruz. Bu yüzden demokrasi istiyoruz, bu yüzden kadın erkek eşitliği istiyoruz. Hedeflerimiz bu çerçevededir. Dolayısıyla Avrupa Birliği’ne yönelik hedefimiz değişmedi. Avrupa Birliği’nin yeni bir fasıl açmasını bile beklemeden tüm kuralları kendi ülkemizde uygulamak istiyoruz. Asya, Afrika, Pasifik ve Latin Amerika’daki çıkarlarımızın da gelişmesini istiyoruz. Teknoloji dünyayı çok küçülttü ve artık bağlantılar çok kısa sürede kurulabiliyor. Bu nedenle tüm dünya ile sadece ekonomik olarak değil, kültürel olarak da bağlarımızı geliştirmek ve karşılıklı dayanışma kültürünü dünyanın en temel amaçlarından biri olarak sunmak hedeflerimizden biridir.”

Sudan’da kayda değer bir çatışma yaşandığını ve bunun bir kan gölüne dönüşmesinin herkesin ortak kaygısı olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, Sudan’daki çatışmaların barışçıl yollarla çözülmesini istediklerini kaydetti.

Kılıçdaroğlu, uluslararası konseylerin bu konuda yetersiz kaldığını ve BM’nin yeterince etkili olmadığını belirterek, dünyanın saygın ülkelerinin demokrasi ve adalet alanında sorunların çözümünde daha etkin rol üstlenebileceğini söyledi.

“Akdeniz havzası hepimizin ortak havzasıdır”

İklim değişikliğine de değinen Kılıçdaroğlu, Akdeniz havzasında sıcaklığın artmasıyla orman yangınlarının felakete dönüştüğünü belirtti.

Kılıçdaroğlu, tüm Akdeniz ülkelerinin orman yangınlarıyla ilgili ortak dayanışma kültürü geliştirmeleri ve ortak politikalar oluşturmaları gerektiğini belirterek, “Çünkü Akdeniz havzası hepimizin ortak havzasıdır. Bu havzanın orman yangınlarından olumsuz etkilenmemesi için tüm Akdeniz ülkeleri ortak hareket etmelidir. iklim değişikliği.” söz konusu.

Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde Avrupa Birliği ile 72 kriterin ortasında tamamlanamayan 6 kriteri de yerine getireceklerini belirterek, Avrupa ile vize sorununu kısa sürede aşacaklarını bildirdi.

Terörün bölgenin en temel sorunlarından biri olduğunu ve terör konusunda tüm ülkelerin duyarlı olması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Çünkü terörün insan hatası olarak tanımlanmasından sonra teröre sempati duyan ya da teröristleri koruyan bir yapı ve anlayış reddedilmeli ve bu konuda çok daha etkin politikalar geliştirilmelidir. Türkiye bedelini en çok ödeyen ülkelerden biridir. Terörle ilgili “Çocuklarımızın, çocuklarımızın hayatına mal oldu. Bu nedenle teröre karşı tüm dünyanın birlikte hareket etmesi ve terörün son bulması en büyük temennilerimizden biridir.”

“Türkiye barışçıl ve insani diplomasi eksenini asla kaybetmeyecek”

Ahmet Davutoğlu, 14 Mayıs’tan sonra Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında Türkiye’nin demokratik değerler etrafında, siyasi meşruiyet ve hukukun üstünlüğü bağlamında yeni bir dönüşüm yaşayacağını belirtti.

Davutoğlu, “Türkiye’nin barışçıl ve insani diplomasi eksenini asla kaybetmeyeceğinden emin olmanızı istiyoruz.” dedi. söz konusu.

14 Mayıs’ın Türkiye’de demokrasi için yeni bir başlangıç ​​olacağını ifade eden Davutoğlu, “14 Mayıs’ta halkımız istikrar ve huzur içinde sandığa gidecek ve 15 Mayıs sabahı Türkiye’nin 2. yüzyıl.” dedi.

Türkiye’de iktidar değişikliğinin asla bir kişi, parti veya grup gelip gitme şeklinde olmayacağını ifade eden Davutoğlu, “Altı masa olarak başladığımız Millet İttifakı, Millet İttifakı olarak genişledi. ve ardından çok değerli iki büyükşehir belediye başkanımızın katılımıyla yeni bir ekip olarak kamuoyuna kazandırılan Türkiye’nin tüm kesimlerini temsil eden bir ekiptir.” sözlerini kullandı.

İftar programına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile büyükelçiler katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu