Ekonomi

Antalya’da ‘yeşil ekonomi’yi anlatacaklar

ANTALYA (İGFA) –Muratpaşa Belediyesi, iklim krizine dikkat çekmek amacıyla başlattığı “Akdeniz’in +0,5 Geleceği” çalıştayının üçüncüsünü “Yeşilleşme” temasıyla 23-24 Kasım’da gerçekleştiriyor.

Atölyenin bu yılki simgesi, ‘Işıklar Ülkesi’ Antalya kıyılarında, özellikle Lara kumullarında sıkça rastlanan beyaz, gösterişli ve hoş kokulu bir çiçek olan kum zambağı oldu.

Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek çalıştay iki gün ve iki oturumda gerçekleşecek. Çalıştayın ilk gününde gerçekleştirilecek ‘Geleceğin İklim Dostu İşletmeleri’ bölümünde, bugün çevre ve iklim konusundaki iş fikirlerini büyük bir yatırıma dönüştüren genç girişimciler, hikayelerini genç girişimciler, girişimci adaylarıyla paylaşacak. Melek yatırımcılar ve Antalyalı öğrenciler.

Akıllı şehirler üzerine çalışmalar yapan Akdeniz Üniversitesi Coğrafya bölümünden Dr. Moderatörlüğünü Öğretim Üyesi Tahsin Şahin’in yaptığı bu bölümün konuklarından biri de Ayşegül Taşkıran olacak. Taşkıran, Hatay’ın Suriye ucundaki Yayladağı’nda 5 çocuklu ormancı bir ailenin kızı olarak büyüdü. Üniversiteye kadar tüm yaşamını ilçede geçirdi. Defne yapraklarını kurutup satan babasının ona ilham vermesiyle, defne atıklarından üretilen kömüre alternatif yenilenebilir bir enerji kaynağı olan pelet yakıtını dünyaya ihraç etmeye başladı.

Oturumda yer alacak bir diğer isim ise NanomikBioteknoloji CEO’su Buse Berber Örçen olacak. İsrafın önüne geçebilen, meyve, sebze ve kuruyemişlerin bozulmadan ilk günkü tazeliğini koruyan yüzde 100 doğal koruyucular geliştiren Örçen ve şirketi, daha doğal ürünlerle ve sağlıklı besinlerle dolu bir dünya hedefliyor.

Atık lastikleri elementlerine ayırıp yeniden işleyerek güç ve hammadde olarak ekonomiye kazandıran LaskaTechnology’nin kurucusu ve CEO’su Onur Güdü de fuarın ‘Geleceğin iklim dostu işleri’ bölümünde konuşmacı olacak. atölye.

haberalaca.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu